2010. április 22., csütörtök

Kubica a Ferrarinál?

A Ferrarnál jelen pillantban egyedül Fernando Alonso helye van bíztosítva jövőre is viszont a második pilóta kiléte egyelőre találgatások tárgyát képezi.
A Valentino Rossi - ról szoló pletykák nem alaptalanok hiszen Rossi már többször is vezette az olaszok autóit, különböző teszteken, de még nincs bíztos információ arról hogy ő lenne a Ferrari új pilótája. Az olaszok szeretnék ha a következő szezonban 3 autót indíthatna minden csapat, és ha ezt sikerülne elérniük akkor nagy lenne a valószínüsége annak hogy  az egyik autóba a hétszeres világbajnok motorost ültetnék.
"Ha ebben az évben újra megnyeri a motoros vb-t, annak már elégnek kell lennie, és akkor győznie kell a Forma-1-ben is" - mondta Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke.


Van viszont a történetnek még egy fontos szereplője, ugyanis az olaszok nem csak a motoros zsenit szeretnék csapatukba, hanem felmerült a lengyel Robert Kubica neve is, aki saját bevallása szerint is szívesen versenyezne az olasz istállónál. Erre amúgy elvileg nem is kellene sokat várni, hiszen Kubica köztudott hogy bizonyos feltételek mellett írt alá a Renault - hoz, éspedig hogy a francia alakulat a Brit Nagydíjig el kell érjen a konstriktőri 3. helyre ellenkező esetben a lengyel pilóta a következő szezontól szabadon igazolható lesz.
Ha mindkét fél részéről a hírek igaznak bizonyulnak, és a Renault nem tud felzárkozni a konstruktőri pontversenyben a jelenlegi 5. pozícióról a 3. helyre , akkor Kubica nagy valószínűséggel piros színű autóban körözhet jövőtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése