2011. június 24., péntek

Alonso és Hamilton az élen

Az első négy helyen négy különböző csapat, a Ferrari, a McLaren, a Red Bull és a Mercedes autói végeztek, majd a következő négy helyen is ugyanilyen sorrendben követték egymást az Európa Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén.

Nagy örömet okozott pénteken hazai szurkolóinak Fernando Alonso, mert a leggyorsabbnak bizonyult az Európa Nagydíj délutáni szabadedzésen. A spanyol legjobb ideje 1:37.968 volt lágy gumikon, ami 1,3 másodperccel gyorsabb a tavalyi legjobb pénteki időnél, és 0,2 másodperccel Hamilton második helyet érő mostani eredményénél.
Az egész pénteki napra jellemző volt a rengeteg elfékezés és kicsúszás, ami az utcai pálya porosságának tudható be, de ez nem érte váratlanul a csapatokat, hozzá vannak szokva itt Valenciában.
Sebastian Vettel délelőtt még a Silverstone-ra tervezett, forró befújás nélküli új diffúzor üzemmódot próbálgatta, de délután már a köridők lefaragására koncentrálhatott. Sokszor állt az élen, végül azonban csak a harmadik helyen végzett 1:38.265-tel, alig fél tizeddel megelőzve a remek kanadai formáját megtartó Michael Schumachert.
Felipe Massa fél másodperccel maradt el csapattársától, de így is az ötödik helyen végzett, ami bíztató lehet a Ferrari számára. A hatodik helyezett Button túlkormányzottságra panaszkodott a gyors kanyarokban, így nem tudott mindent kihozni McLarenjéből.
Mark Webber számára csalódást keltő lehet a hetedik helyezés, mögötte pedig Rosberg végzett, akinek Schumacherhez képesti jelentős lemaradásában szerepe van annak is, hogy korábban kapta meg a lágy gumikat, amikor még nem volt túl jó a pálya állapota.
Kilencedik lett az balanszproblémákra panaszkodó Nick Heidfeld a Renault-val, pedig amikor - az elsők között - feltette a lágy gumikat Renault-jára 40 perccel az edzés vége előtt, még a tabella élére is felkerült pár percig.
Két versenyző nem, vagy csak alig vett részt a péntek délutáni edzésen. Jaime Alguersuari Toro Rossójában a Ferrari motor romlott el, ráadásul úgy, hogy sokáig a probléma okát sem tudták feltárni, holott a Ferrari motormérnökével is hosszasan konzultáltak.
Paul di Resta csak kevéssel járt jobban Alguersuarinál, mert csupán tíz perccel a második szabadedzés vége előtt készült el a délelőtt Hülkenberg által összetört Force India.

--f1hirek.hu--

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése