2011. június 13., hétfő

Button nyerte a kaotikus kanadai versenyt

Hat kiállás, két balaset és egy boxutca áthajtásos büntetés sem tudta megakadályozni Jenson Buttont abban, hogy megnyerje a kanadai nagydíjat, ami miden bizonnyal az egyik legizgalmasabb futamként lesz nyilvántartva.


Már a verseny sem a megszokott módon indult, ugyanis a sportfelügyelők döntése alapján a vizes pálya miatt a safety car mögött felsorakozva vágott neki a mezőny a versenynek.
Nem igazán tudta senki, hogy melyik gumiválasztás lesz a megfelelő, de mint utóbb kiderült, nem ezen állt vagy bukott egyes csapatok végső sikere.
Az 5. körig kellett várni, hogy elengedjék a mezőnyt, és itt meg is kezdődött a nagy harc.
Hamilton és Webber össze is akadtak , ami miatt hátra is estek jó néhány pozíciót.
Koccant mindenki mindenkivel, de a verseny egyik nagy vesztese a 8. körben kiesett Hamilton lett, aki csapattársával a végső győzelmet megszerző Buttonnal ütközött.
A bíztonsági autós fázis alatt, Button túl gyorsan haladt ezért boxutca áthajtásos büntetést kapott a sportfelügyelőktől.
A 25. körben annyira elkezdett esni az eső, hogy megszakították a versenyt, és kezdődhetett a nagy várakozás.
 A boxutca valóságos, fesztivál hangulatot vett fel, mindenki jött - ment, teázgatott, kávézgatott, volt ennivaló, innivaló, jó hangulat, csak az eső nem akart csitulni. A pályán rengeteg víz gyűlt össze, akadt dolguk a pályafelügyelőknek a sok víz eltávolításával.
21:50 -kor végre elindult a mezőny, persze kötelezően esős gumikkal, és safety carral az élen.
Michael Schumacher volt a futam legnagyobb meglepetése aki régi önmagát idézve , száguldozott, és ha picit erősebb és jobb formában van a Mercedes akkor talán meg is lehetett volna az amire a rajongók már régota vágyakoznak, a futamgyőzelem a nagy visszatérés. Mindenesetre ezentúl  már  komolyabban kell figyelni az "öregre", mert végre megmutatta, hogy nem véletlenül nyert hétszer világbajnoki címet.
A futam végi  Vettel, Schumacher, Webber, Button csata végkimenetelét sokan Vettel diadalával nyugtázták volna, azonban Button hihetetlen száguldásba kezdett és végigelőzve az előtte haladókat Vettelt vette üldözőbe. A német azonban az utolsó körben hibázott és így Button állhatott  a dobogó legfelső fokára.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése