2011. június 11., szombat

Vettel indulhat az élről ismét

Sebastian Vettel idei hatodik rajtelsőségét szerezte meg a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, ahol a Ferrari duója, Felipe Massa és Fernando Alonso a második illetve a harmadik pozícióban végzett.

A Red Bull német versenyzője ezzel pályafutása 21. pole pozícióját könyvelhette el, és kiváló esélyekkel vághat neki az idei versenynaptár hetedik állomásának helyet adó montreali versenynek.



Vettel legjobb ideje 1:13.014 lett, mellyel a Ferrari duója előtt végzett. Az olasz alakulat így is nagyon boldog lehet, hiszen idei eddigi legjobb edzését könyvelhette el.

Mark Webbernek így be kellett érnie a negyedik pozícióval a második sorban.

Bár sokan arra számítottak, hogy jó eséllyel pályázhat a pole pozícióra és a győzelemre a hétvégén, a McLaren relatíve gyengén teljesített. A tavalyi futamgyőztes Lewis Hamilton csak az ötödik helyet szerezte meg, míg csapattársa, Jenson Button a hetedik lett. Közéjük Nico Rosberg ékelődött be a hatodik pozícióban a Mercedesszel.

Michael Schumacher a nyolcadik lett.

Mindkét Renault bejutott az első tízbe, Nick Heidfeld a kilencedik, míg Vitaly Petrov a tízedik lett. Paul di Resta a tizenegyedik helyre kormányozta a Force Indiát, a skót versenyző ismét kiválóan teljesített, csapattársa, Adrian Sutil előtt végzett, aki csak a tizennegyedik helyig jutott a mai edzésen.

Egy másik újonc, Pastor Maldonado is eredményesebben teljesített, mint nálánál jóval tapasztaltabb csapattársa, Rubens Barrichello. A Williams venezuelai versenyzője négy pozícióval előrébb végzett, mint brazil kollégája.

Pedro de la Rosa, aki ezen a hétvégén a rosszullétre panaszkodó Sergio Perezt helyettesíti a Sauber istállónál, szintén jól teljesített, pedig csak a második és a harmadik szabadedzésen próbálhatta ki versenygépét. A spanyol veterán a tizenhetedik helyre kormányozta autóját.

Az időmérő első etapja borús időben vette kezdetét, azonban az eső távolmaradt, így igazán nagy meglepetés nem született.

A Toro Rosso spanyolja, Jaime Alguersuari számára nagy csalódás volt a mai nap, miután már az első etapban búcsúzott, ugyanis Kamui Kobayashi az utolsó pillanatban kiütötte.

A kiscsapatok közül ismét a Lotus volt a legeredményesebb.

A Virgin belga pilótája pedig még nem biztos, hogy rajthoz állhat, ugyanis nem teljesített 107%-on belül, azonban a sportfelügyelők még megkegyelmezhetnek neki, pénteki eredménye miatt, mikor teljesíteni tudta ezt a kritériumot.

forrás: f1vilag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése